Saunaroom
saunaroom-saunamaailma-hippusauna-hippu-1

Väinö, Väinö, missä kävi Väinö – satumaassa eiku Saunamaailmassa!

Väinöllä on tuplakummit – kaksi kummitätiä ja kaksi kummisetää. Väinö 6v on tehnyt jo monta kesäreissua ja viettänyt monta kivaa kummipäivää kummiensa kanssa. Mukavia retkiä ne ovatkin olleet ja kaikki kummit ovat saaneet viettää yhdessä laatuaikaa Väinön kanssa. Taas oli uuden kummipäivän aika, vaikka harmittavasti toinen kummipariskunta ei nyt mukaan päässytkään. ”Mihis nyt mentäis”, Väinö tuumi.

Äiti kertoi kummitäti Anulle Väinön ajatuksia. Traktorit ja maatalouskoneet ainakin Väinöä kiinnostaa, joten tuumattiin lähteä Sastamalaan Paukepäiville vanhoja koneita ja kulkupelejä katsomaan. Mutta olisko samalla suunnalla muuta tekemistä? Koska enon kanssa Väinö tykkää pelata kullanhuuhdontapeliä, olisi tosi hieno kokeilla onneaan ihan oikeesti! Niin laitettiin googlehakuun ytimekkäästi: kullanhuuhdonta Sastamala. Tadaa! Sastamalassa on kullanhuuhdontaa!

”Juu, tänne vaan!” sanoi Ari Kiviniemi, kun kummitäti Anu soitti mahdollista visiittiä Saunamaailmaan. Sopivasti samana iltana vierasryhmä oli tulossa saunomaan, joten Arilla oli päivällä aikaa saunojen lämmityksen ohessa järjestää Väinölle kummipäivän ohjelmaa. ”Ei hyvä ihme, tie vaan jatkuu ja jatkuu, onko täällä mitään. Hieman oli tulla uskonpuute matkantekoon, kun tiet pieneni ja maalaismaisema leveni. Mutta navigaattorin ohjeilla löydettiin perille”, Anu kertoi. ”Kun pääsimme Saunamaailman pihaan, oli yllätys täydellinen. En ollut kuullutkaan koko paikasta ennen ja miten ihastuttava se olikaan! Vau, sanoi Väinö, kun katseli ympärilleen, innosta piukeena.”

saunaroom-saunamaailma-kullanhuuhdonta-hippu

”Sitten Väinölle näytettiin rännit ja systeemit. Siinä samassa Väinö oli kiinni lapionvarressa ja rupesi hartiavoimin kaivamaan, kuin vanha tekijä”, Anu kertoo nauraen. Hiukan oli lapio painava pienelle pojalle, mutta sitkeästi yrittäen hiekka nousi rännille. ”Aivan”, oli Ari todennut. ”Pitänee hankkia muutama pienempikin lapio”. Väinö pääsi myös itse vaskaamaan ja kas kummaa, pikkiriikkisiä kultahippujakin löytyi! Jälkikäteen Ari Kiviniemi lähetti ne postitse Väinölle ja nyt pieni kultahippuputkilo on pojan mieluisa aarre.

Sitten Väinölle näytettiin rännit ja systeemit. Siinä samassa Väinö oli kiinni lapionvarressa ja rupesi hartiavoimin kaivamaan, kuin vanha tekijä.

saunaroom-saunamaailma-hippusauna-hippu

Väinön sekä Anu ja Tero kummien mielestä Saunamaailma oli aivan mahtava paikka. ”Siinä jäi kakkoseksi viime vuoden Heurekan dinosaurukset ja edelliskesän Muumimaailma. Väinön mielestä kullan vaskaaminen oli ihan parasta”, Anu kertoo. Ensivuonna saattaa seurue matkata toisten kummien mökille Tankavaaraan, sillä niin oli Väinön mieleen Arin jutut Lapista, pohjoisen luonnosta ja tietysti kullankaivajista. Eikä siinä vielä kaikki. Saattaapa uusi reissu Saunamaailmaankin olla ohjelmassa. Anu ja Tero miettivät yllätystä Suomen maalaismaisemaan ihastuneelle kreikkalaiselle ystävälleen, joka on myös henkeen ja vereen intohimoinen saunoja. ”Oiva juhlapaikka löytyi nyt myös Teron viiskymppisille”, totesi Anu.

Siinä jäi kakkoseksi viime vuoden Heurekan dinosaurukset ja edelliskesän Muumimaailma. Väinön mielestä kullan vaskaaminen oli ihan parasta.


Väinö 6 v. ja kummit Anu ja Tero viettivät perinteistä kummipäivää Saunamaailmassa. Katso tästä Väinön tunnelmia, kun hän hartiavoimin lapioi hiekkaa ränniin ja pääsi myös itse vaskaamaan pikkuriikkisiä kultahippuja!

Saunamaailma.pro - Saunatarinat

Kaunistontie 128
38280 Sastamala

Ari Kiviniemi
Puh. 0400 123 500

Sähköposti:
saunamaailma@saunamaailma.pro