Saunaroom
sauna-room-saunatarinoita-juttuja-saunominen-on-terveellista

Saunominen tekee tutkitusti hyvää

saunaroom-saunamaailma-sauna-tarinat-saunojan-paratiisi-sastamala-pirkanmaa-terveellinen-sauna-paakuva-1

Sauno vähintään neljä kertaa viikossa ja löylyttele ainakin 20 minuuttia. Näin pidät huolta itsestäsi ja sekä mieli että kroppa kiittää. Saunan terveysvaikutukset on tutkittu juttu ja siitä todistaa väestötutkimuskin.

saunaroom-sauna-terveellinen-sauna-1

Aivot tykkää ja mieli virkistyy

Ihan tarkkaa tietoa ei ole, miksi saunassa aivotkin saavat hoitoa ja muistisairauksien riski pienenee.
Siitäkin on tehty tutkimus mutta ehkä talonpoikaisjärki on tässäkin asiassa se vahvin vakuuttaja. Saunassa vaan tulee hyvä olo. Kautta aikojen on saunassa neuvoteltu, tehty sopimuksia ja isojakin päätöksiä, joten löylyn lyömänä on vaan tehokkaampi aivokapasiteetti käytössä.

Sydän sykkii terveesti

Paitsi, että saunassa saattaa sydän sykkiä rakkaan perään ja siksi veri kiertää tehokkaammin, sauna parantaa oikeasti verisuonten joustavuutta ja vahvistaa sydäntä. Pulssi nousee ja sydän lyö jopa 150 kertaa minuutissa, joten saunominen käy kuntoilusta.  Sanovat, että aivoinfarktejakin on vähemmän ahkerilla saunojilla.

saunaroom-sauna-terveellinen-sauna-2

Lihaskivut hellittää

Moni käy saunassa hikitreenin jälkeen, hoitaa siellä lihasjumeja ja jännityksiä. Taas on tietoa, että päänsärkykin jää saunan lauteille. No juu, kokemusta siitä on vaikka kumpi siihen sitten vaikuttaa, hyvä mieli ja rentous vai lämpö ja kunnon hiki. Mutta hei, ollaan varovaisia tulehdusten kanssa, niitä ei parane saunassa ärsyttää!

Flunssat ja pöpöt saa kyytiä

Kuuma ja kostea ilma ei sovi viruksille. Korona voi olla eri juttu mutta yleensä ahkerat saunojat sairastaa flunssaa vähemmän. Henki kulkee ja terassilla vilvoittelu saa hapen kiertämään keuhkoissa. Ei kiristä ja kurista lainkaan niin paljon, kuin saunastakieltäytyjillä. ”En tykkää saunoa”, sanovat. Mitäh! Eivät tiedä, mistä puhuvat!

saunaroom-sauna-terveellinen-sauna-3

Iho sileä kuin vauvan pylly

Kyllähän me punaposkisia ollaan saunan jälkeen mutta iho tykkää! Tottakai peseytyminen on ydinjuttu mutta on saunasta apua moneen iho-ongelmaan. Joku saattaa pelästyä, kun näpyt paukahtavat pintaan. Tietysti paukahtavat, sillä sauna hellii ja kosteuttaa ihoa, jotta ihonalaiset ongelmat pääsevät purkautumaan ulos. Sauna siis kaunistaa ja aina kauneus on katsojan silmissä.

saunaroom-sauna-terveellinen-sauna-4

Rentous on referenssimme

Hyvä fiilis, mahtava saunaseura, nautinnollinen vilvoitteluhetki, puhdas tuoksu ja luonnollisuus. Siinä on saunailoa kylliksi. Vielä kun ilottelu täydentyy herkullisella ruualla ja letkeällä musiikilla, on elämys täydellinen. Tai sitten vaan ollaan möllötellään, rauhassa hiljaisuudessa. Tätä voi tehdä arkena ja sunnuntaina, vaikka useamman kerran päivässä.

saunaroom-sauna-terveellinen-sauna-5
Saunamaailma.pro - Saunatarinat

Kaunistontie 128
38280 Sastamala

Ari Kiviniemi
Puh. 0400 123 500

Sähköposti:
saunamaailma@saunamaailma.pro